Tietoa Wilman tietoturvasta

Tietoa Wilman tietoturvasta

StarSoftille tietoturva on ensisijaisen tärkeä asia. Siksi pidämmekin huolen siitä, että Wilman käyttö on aina turvallista.

Tietoturvan takaamiseksi käytämme monipuolisesti nykyaikaisia, laadukkaita suojausmenetelmiä. Wilman käyttäjät voivat luottaa siihen, että heidän Wilmassa näkyvät tietonsa eivät ole ulkopuolisten saatavilla.

Millaisia tietoja Wilmassa näkyy ja kuka tietoja näkee?

Wilmassa opettajat, henkilökunta ja opiskelijat näkevät eri asioita. Kunnat ja oppilaitokset vastaavat siitä, mitä tietoja kukin näkee. Oppilaan tietoja näkevät vain ne opettajat, jotka todella näitä tietoja tarvitsevat - ja hekään eivät näe kaikkia oppilaan tietoja vaan ainoastaan tarvitsemansa tiedot.

Miten StarSoft pitää huolen tietoturvasta?

StarSoft edellyttää, että kunnat ja oppilaitokset suojaavat Wilmansa SSL-suojauksella. Näin tietoliikenne Wilman ja internetselaimen välillä on salattua, jolloin kukaan ulkopuolinen ei saa haltuunsa Wilmassa olevia luottamuksellisia tietoja. Lisäksi SSL-suojauksessa käytettävä varmenne (sertifikaatti) takaa sen, että käyttäjän internetselain on yhteydessä aitoon Wilma-palvelimeen. StarSoft toimittaa säännöllisesti uusimmat SSL-tietoturvapäivitykset asiakkailleen, joten Wilman suojaus on aina ajan tasalla.

Kun Wilma-käyttäjä vaihtaa salasanansa Wilmassa, salasana tallennetaan tietokantaan aina kryptattuna eli salatussa muodossa.

Miten käyttäjä pitää huolen tietoturvastaan omalta osaltaan?

Käyttäjän vastuulla on huolehtia siitä, että kukaan ulkopuolinen ei saa käsiinsä hänen käyttäjätunnustaan ja salasanaansa Wilmaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että Wilma-tunnuksia ei esimerkiksi kirjoiteta paperille ja jätetä sitä muiden saataville.

Käyttäjän tulee myös huolehtia siitä, että hänen Wilma-salasanansa on riittävän hyvä. Hyvän salasasanan luonnista voi lukea lisää Viestintäviraston sivuilta.

Käyttäjä näkee Wilmaan kirjautuessaan, milloin hänen käyttäjätunnuksellaan on viimeksi kirjauduttu Wilmaan. Tämän avulla käyttäjän on mahdollista huomata mahdolliset väärinkäyttötilanteet.

Mahdollisen vahingon sattuessa...

Jos epäilet, että joku ulkopuolinen on saanut haltuunsa Wilma-tunnuksesi ja kirjautunut niillä Wilmaan, ota heti yhteyttä Wilman ylläpitäjään.

Wilman käytöstä tallentuu jatkuvasti kunnalle/oppilaitokselle tietoja lokitiedostoon. Tämän avulla StarSoftin on mahdollista selvittää mahdolliset väärinkäyttöepäilykset.